Waarom je best geen kant en klare leesbril aanschaft?

Reageer

Wat is er nu verkeerd aan een kant en klare leesbril?

Steeds meer mensen kopen hun eerste leesbril online, in supermarkt of drogisterij. Toch kunnen deze leesbrillen heel nadelig zijn voor de ogen, vooral bij langdurig gebruik.

Waar zit nu net dat verschil?

Wie zijn leesbril aankoopt bij een opticien krijgt eerst en vooral een grondige oogtest. Daarbij worden beide ogen afzonderlijk opgemeten, waar het rechteroog een andere waarde heeft dan het linkeroog. Dit vind je niet terug bij een kant en klare leesbril omdat die altijd dezelfde sterkte hanteren. Bij langdurig gebruik kan je plots ook alles dubbel beginnen zien.  Bij de opticien wordt de pupilafstand genomen en tijdens de montage zal het optisch centrum van het glas recht voor de pupil staan. Bij de kant en klare leesbril wordt die gewoon lukraak in het montuur geplaatst. Dit zorgt ervoor dat je hoofpijn krijgt. De sterkte bij de kant en klare bril is zeer beperkt. Bij een gediplomeerde opticien wordt de sterkte toegepast die je ogen nodig hebben, zodat je tijdens het nabijwerk alles comfortabel ziet. 

Beginnen de letters te dansen tijdens het lezen of worden je armen te kort omdat je alles verder moet houden? Ga dan zeker langs bij een gediplomeerd opticien en ga voor een comfortabele leesbril die aan al je eisen voldoet, voor het te laat is.

Naar overzicht blog

Reageer