Top 5 van zonnebrillen en brillen in de markt gezet door Hollywoodsterren

Reageer

Als opticien laat ik me graag inspireren tijdens het bladeren door (mode)magazines of tijdens het kijken naar televisie. Zo hebben Hollywoodsterren en modeontwerpers een enorme impact op de brillenmarkt. Je ziet je favoriete acteur met een bepaald zonnebril en wil dan onmiddellijk weten welk model of merk het is. Het mag je dan nog passen of niet, die must-have moet je gewoon in het bezit hebben.  Door de jaren heen zijn bepaalde modellen dan ook razend bekend geworden dankzij onze Hollywoodsterren. 

1. Ray-Ban's Aviator

Tom Cruise in Top Gun


Het cultmerk Ray-Ban staat al decennialang aan de top. Of het nu Wayfarer of Aviator is, Ray-Ban is het handelsmerk van vele filmsterren.  De verkoop van de Aviator, de fameuze pilotenbril, schoot de lucht in toen Tom Cruise in 1986, als luitenant Maverick, vele vrouwenharten sneller liet slaan. 

2. Dior So Real 

Rihanna met Dior zonnebril

Rihanna is ook een echte trendsetter als het op brillen aankomt. De meest aparte en opvallende zonnebrillen worden een echte hit als Rihanna ermee op de covers komt. Zo werd ze gespot met de Dior So Real , een vernieuwende en vrouwelijkere variant van de Aviator van Ray-Ban. Het is ook van hun meest succesvolle zonnebrillen ooit. 

3. Cat-Eye of Butterfly zonnebril

Kourtney Kardashian met Cat Eye zonnebril

Net zoals bij kleding worden ook bij brillen retrolooks terug hipper dan ooit. De Cat-Eye of Butterfly was zeer populair in de jaren '50 en '60 bij sterren zoals Audrey Hepburn en Marilyn Monroe. Maar ondertussen spotten we nu ook Kourtney Kardashian met deze Cat-Eye / Butterfly zonnebril. Dit model is tevens haar handelsmerk geworden en hiermee inspireerde ze talrijke fashionista's. 

4. de 'John Lennon-brillen ' of Harry Potter brillen

John Lennon met ronde bril

Voor de jongere generatie past de naam Harry Potter hier ook perfect maar, Beatles-legende John Lennon, was wel de pionier van de ronde bril. De bril werd zo beroemd dat zelfs na zijn dood de John Lennon bril een statement bleef voor velen. In de jaren '90 maakte de ronde bril terug zijn opmars door de films van Harry Potter waarbij het hoofdpersonage een ronde bril opheeft. 

5. Extravagante Dame Edna bril

Barry Humphries als Dame Edna

Onder dame Edna schuilt Australisch acteur en komiek Barry Humphries. Zijn typetje 'Dame Edna' was vooral gekend omwille van haar brillen met veel stenen en glitter. Brillen met veel glitter, glamour en steentjes worden daarom nog heel vaak 'Dame Edna' brillen genoemd. 

Naar overzicht blog

Reageer