Stralende ogen tijdens de feestdagen: make-up tips voor brildragers

Reageer

De gezelligste tijd van het jaar is weer in aantocht. Ook al is het dit jaar allemaal wat kleinschaliger, niets belet ons om piekfijn voor de dag te komen. Als brildrager moet je echter wel een aantal dingen in acht nemen vooraleer je enthousiast van start gaat. Onderstaande een aantal nuttige tips zodat ook jouw ogen zullen stralen tijdens de feestdagen. 

Handige make-up tips voor brildragers

  • Oogmake-up aanbrengen kan best lastig zijn voor brildragers. Zonder bril zie je niet altijd even scherp, en opmaken met bril is al helemaal uitgesloten. Een vergrotende make-upspiegel brengt hier de oplossing!
  • Wees zuinig met de foundation. Een montuur vol met restjes weggeveegde foundation willen we graag vermijden. Werk daarom de foundation altijd af met fixeerpoeder zodat alles mooi op zijn plek blijft. 
  • Een zware nacht achter de rug? Laat de concealer dan vooral niet achterwege. Een bril, zeker die met dikke montuur, werpt een schaduw onder de ogen en accentueert dus die wallen. 
  • Afhankelijk van het type bril, kunnen brilglazen jouw ogen vergroten of verkleinen. Ben je verziend en heb je een bril met positieve glazen dan zal die jouw ogen groter maken. Of ben je bijziend en heb je een bril met negatieve glazen, dan zal die jouw ogen kleiner maken. Je kan hier makkelijk jouw make-up op aanpassen door te spelen met eyeliner of oogschaduwkleuren. Vraag ook even raad aan een visagiste. Die kan je handige tips geven om jouw ogen net groter of kleiner te laten lijken. 

Felle lippen zijn prachtig bij een lichte oog-make up

  • Is je montuur wat zwaarder, dan bedekt die voor het grootste deel de wenkbrauwen. Je hoeft ze dus niet te zwaar aan te zetten of bij te werken. Lichtjes invullen met wat poeder of gel is hier voldoende. Daartegenover moeten de wenkbrauwen wel in optimale conditie zijn bij fijnere monturen. 
  • Wees zuinig met die verlengende mascara! Te lange wimpers botsen bij het knipperen steevast tegen je glazen. Idealiter gebruik je eerst een wimperkruller vooraleer je de mascara aanbrengt. 

Een wimperkruller komt altijd van pas bij brildragers

  • Tot slot: less is more! Een bril verbergt jouw opgemaakte ogen een beetje, je mag dus gerust wat kwistiger zijn met oog make-up. Hoe zwaarder het montuur, hoe meer je de ogen mag aanzetten. Maar neem wel steeds de nodige tijd voor het aanbrengen van make-up, met positieve glazen vergroot je ook eventuele imperfecties. 
Naar overzicht blog

Reageer