Een kras op mijn bril: glasheldere do's & don'ts

Reageer

Niets zo vervelend als steeds opnieuw het gevoel hebben dat er een vuiltje in je oog zit. Elke brildrager met krassen op zijn bril heeft constant dit gevoel. 
Het is dan ook belangrijk om net die krassen te voorkomen!

Geniale tips! Nutteloze tips?

Als we het Internet raadplegen krijgen we al snel de één na andere geniale tip om krassen uit brilglazen te verwijderen. Maar meeste van die methodes werken simpelweg niet. Erger nog, ze kunnen de krassen zelfs verergeren. Ik zet een aantal don'ts op een rijtje:

  • verwijder voor eens en altijd die vervelende krassen op je bril met tandpasta
  • reinig de glazen met heet water voor een spiegelglad resultaat
  • reken op Dreft en je brilglazen zijn terug als nieuw

Ik moet jullie dus helaas teleurstellen maar krassen in een brilglas kunnen niet opgelost worden met deze zogenaamde wondermiddelen. Zo kan tandpasta, waar een soort schuurmiddel in verwerkt zit, nog meer krassen op de bril veroorzaken. Of je bril kan zelfs volledig verbuigen door het gebruik van heet water. 

Hoe maak ik mijn bril het beste schoon?

Aangezien we krassen niet wonderbaarlijk kunnen verwijderen doen we er best alles aan om ze te voorkomen.
Alles begint en eindigt dus met het onderhoud van je bril. Zo bewaar je die best altijd in een etui zodat krassen voorkomen kunnen worden.

Als de bril wat vuil is kan je ze het beste schoonmaken met lauw of koud water. Blink nadien de bril op met een propere katoenen doek en zeker geen keukenpapier, die veroorzaakt immers krassen.

U kan bij mij ook steeds terecht voor een speciale spray om de bril grondig schoon te maken of brillendoekjes.

Naar overzicht blog

Reageer